Yerli Malı Haftası, Türkiye'de 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır.
Yerli Malı Haftası'nın kökeni, I. Dünya Savaşı sonrasına dayanmaktadır. Savaşın ardından yaşanan ekonomik darboğaz, Türkiye'yi dışa bağımlı hale getirmişti. Bu duruma karşı önlem almak amacıyla, dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından 1923 yılında "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" adıyla bir hafta ilan edildi. Bu hafta, halka yerli malları tüketmeleri ve milli ekonomiyi güçlendirmeleri çağrısı yapıldı.
Yerli Malı Haftası, o günden beri Türkiye'de her yıl kutlanmaktadır. Bu haftada okullarda ve çeşitli etkinliklerle yerli malların önemi anlatılır. Öğrencilere yerli malları tüketmenin milli ekonomiye katkıları konusunda bilgiler verilir.