YOZGAT / ŞEFAATLİ - ŞEFAATLİ İMAM HATİP ORTAOKULU

KİTAP OKUMA  ALIŞKANLIĞI

Öğrencilerimizle birlikte kitap okuma günlerini düzenli  ve planlı olarak gerçekleştirdik. Kitap okuma alışkanlığı edinebilmek için sınıflarımızda önce kitap okumanın önemiyle ilgili ve kitabın bize sağlayacağı yararları konusunda slaytlarımızı izledik ve öğrenciler görüşlerini belirttiler. Öğrencilermiz kitap konulu sınıf içinde drama hazırladılar.

May

Öğrencilerimize Cami ve Cuma namazı bilincini kazandırmak için ilçemizdeki Yeşilyurt Camisine gezi düzenledik. Öncesinde öğrencilerimiz ile ilçemiz Diyanet Gençlik Merkezine gidilip yapılan etkinlikler hakkında bilgi verilip sohbet edildi

May

ilçemiz Diyanet İşleri İşbirliği ile Değerler eğitimi kapsamında Allah Sevgisi Konusu İşlendi.

May

Okulumuzda ÇEDES projesi kapsamında depremden etkilenen bölgelerdeki kardeş ilimizde bulunan kardeş okullarımız için kermes düzenlenmiş olup toplanan yardımlar için katkısı olan emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

İSMAİL YEŞİLYURT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GEZİMİZDEN KARELER

Nis

KTS çalışmaları kapsamında öğrencilerimizle birlikte çiçek ekimi,  çimlendirme çalışmalarını gerçekleştirdik. Öğrencilerin kalımı ile merdivenlerde bulunan tekerleklerin içerisine çiçek ektik, can sularını verdik ve öğrencilere sorumluluk bilinci aşılandı.

YABANCI DİL ETKİNLİKLERİ

KTS faaliyetleri kapsamında öğrencilerin yabancı dil dinleme, anlama, konuşma ve yazma becerilerinin arttırılması için okul içi karaoke ve bilgi yarışması düzenledik.

Arapça bilgi yarışmasında öğrencilerimiz kıyasıya mücadele ettiler, hem eğlendiler hem de öğrendiklerini test etme imkanı buldular. Öğrencilerimizin yabancı dil becerilerini ölçebilmek ve rekabet ortamı altında dile olan hakimiyetlerini geliştirmeyi amaçladığımız bu etkinlikte  öğrencilerimiz eğlenerek yarıştılar, yabancı dil bilgilerini pekiştirdiler.

İngilizce karaoke etkinliğinde öğrencilerimiz şarkıları karaoke şeklinde seslendirerek performans gösterdiler. Öğrencilerimizin özgüven kazanması, topluluk önünde konuşma yapma ve kendini ifade etme gibi becerilerini de geliştirmeyi amaçladığımız bu etkinlik ile hem eğlendik hem yarıştık.

Nis

İmam Hatip Ortaokulu KTS  Nisan ayı programında "Kültür ve  Medeniyetimizin;  Düşünceye ve İnsana,  Şehre ve Sanata, Dile ve Mimariye Yansımaları" konusu ele alındı. Hazırlanan  slaytlarla tarihsel süreç içinde dilde, düşüncede, mimaride, sanatta meydana gelen değişimler ve bu değişimlere İslam kültür ve medeniyetinin etkisi ele alındı.

Mesleki Uygulamalarımızı Okul Mescidimizde Gerçekleştirdik

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin organizasyonuyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama Esasları çerçevesinde; Kur'an-ı Kerim, Hitabet ve Meslekî Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin imam hatiplik, müezzinlik, vaizlik ve Kur'an kursu öğreticiliği ile ilgili yapılması gereken etkinlikler okulumuzun ve öğrencilerimizin yaş grubu dikkate alınarak okul mescidimizde öğrencilerimizle birlikte planlanarak uygulaması yapılmıştır.

Nis

Okulumuzda geleneksel oyunlarımızdan olan kör ebe, dalya, beş taş oyunları oynanmıştır. Öğrencilerimizin  katıldığı etkinlikte, öğrencilerimizi,  günümüz teknoloji bağımlılığı, teknolojiyi gereksiz kullanma durumundan biraz olsun uzaklaştırarak onların zihninde yeni ufuklar açmak hedeflenmiştir. Öğrencilerimizin  eğlendiği etkinlikte çeşitli oyunlar oynanmıştır . Katılım sağlayan  herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okul koridorlarımızdan belirlediğimiz alanlara satranç takımlarını  yerleştirerek öğrencilerin özellikle teneffüs ve öğle aralarında oynamaları için imkan sağladık. Satranç oyununu bilmeyen öğrencilerimize akranları yardımı ile oyun öğretildi. Teneffüs aralarında katlarda nöbetçi olan öğretmenlerimiz de oyun oynayanlara rehberlik ettiler.

Mrt

Okullumuz öğretmenleri ile , Teknoloji okuryazarlığı, dijital beceriler, Web araçları, dijital platformlar ve e içeriklerin etkin kullanımı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Okulumuz öğretmenlerinden Aysel DEMİRBAŞ toplantıda ,bu araçların kullanımı ile ilgili sunumlar yaptı.  Öğretmenlerin Dijital okuryazarlık vasıtasıyla yaşanan değişim ve dönüşüme uyum sağlayabilmeleri gerektiğini söyledi.

Farklı teknolojiler yardımıyla interneti güvenli bir şekilde kullanmak, bilgi yığınları içerisinden doğru bilgiyi seçebilmek için bireylerin dijital okuryazarlık yeteneğine sahip olması gerekir. Özellikle eğitim alanında dijital bir dönüşümün varlığı artık kabul edilmekte, bu dönüşüm için hızlı bir şekilde dijital okuryazarlık yetkinliğini arttıracak projelere ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca öğretmenlerimizin sıkça kullanması gereken ÖBA sitesi detaylıca tanıtıldı

Mrt

Kalite Takip Sistemi (KTS) Mart ayı 2023 faaliyet planı “Dini gün ve gecelerde okul içi-dışı günün anlam ve önemini belirten programlar ve faaliyetler yapılır.'' okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

11 Ayın Sultanı olan Ramazan-ı Şerif’in gelmesi ile birlikte öğrencilerimizle okul koridorlarında uygun olan alanlara süslemeler yaptık. Yardımlaşma ve dayanışmanın ön planda olduğu bu ayda kardeşlik, yardımseverlik gibi birçok duyguyu pekiştirmek amaçlı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım kolisi hazırladık.