YOZGAT / ŞEFAATLİ - ŞEFAATLİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Vatanımız ve Mukaddesatımız Uğrunda Şehit Olan Eğitimcilerimiz Okulumuzda Anıldı

Vatanımız ve Mukaddesatımız Uğrunda Şehit     Olan Eğitimcilerimiz Okulumuzda Anıldı

Okulumuzun tüm idareci ve öğretmenleriyle 25.05.2023 Perşembe günü saat 11:40 da öğretmenler   odasında bir araya gelerek   vatanımız ve mukaddesatımız   uğrunda şehit olan eğitimcilerimiz okulumuzda anıldı.

Okulumuzun tüm idareci ve öğretmenleriyle 25.05. 2023 Perşembe günü saat 11:40 da öğretmenler   odasında bir araya gelerek   vatanımız ve mukaddesatımız   uğrunda şehit olan eğitimcilerimiz, öğretmenlerimizle ilgili İstanbul Medeniyet Üniversitesinin hazırlamış olduğu kısa film izlendi. Şehitlerimizi yâd etme, uğruna canlarını feda ettikleri emanetlerine sahip çıkılması üzerine müzakere yapıldı. Bingöl İlimizde 1993 yılında şehit edilen 33 askerden ikisi öğretmendi. Şehit edilen sınıf öğretmenleri Abdullah KARA ve Mehmet BİROL hakkında bilgi verildi. 2017 yılında terör örgütü tarafından Tunceli'de şehit edilen 23 yaşındaki Necmettin YILMAZ ve Batman'da şehit edilen 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke YALÇIN ile ilgili yazılı ve görsel medyadan bazı bölümler okunup müzakere edildi. Vatanımız ve mukaddesatımız uğrunda şehit olan eğitimcilerimiz, öğretmenlerimizin idealleri fedakârlıkları ve isimlerinin nasıl yaşatıldığı üzerine konuşuldu.  Memleketlerinde ya da okudukları okullara isimlerinin verildiği üzerinde duruldu.

Selahattın AYSAN

(27//11/1968-24/06/1993)

Bingöl ili Genç ilçesi Çevirme Köyü İ.Ö.O Öğretmeni iken 24/06/1993 Tarihinde Şehit oldu.

Abdullah KARA

(01.01.1968- 24.05.1993)

01.01.1968 tarihinde Antalya ili Serik ilçesinde doğan ve bekâr olan Abdullah Kara’nın babası Ahmet, annesi Naciye'dir.  Burdur Eğitim Yüksek Okulu'nu bitirdikten sonra Bingöl ili Genç ilçesi Kavaklı Köyü İlkokulu öğretmenliğine atanan Abdullah KARA, 24.05.1993 tarihinde Bingöl-Elazığ Karayolunun Bilaloğlu mevkiinde şehit edilmiştir.

Mehmet BİROL

(10.12.1964 - 24.5.1993)

10.12.1964 tarihinde Edirne ili Havsa ilçesi Arpaç köyünde doğan ve bekâr olan Mehmet BİROL'un babası Nail, annesi Hafize'dir.

Edirne Eğitim Yüksek Okulu Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Mehmet BİROL, Muş ili Malazgirt ilçesi İyi komşu Köyü İlkokulu öğretmeni iken, 24.05.1993 tarihinde Elazığ-Bingöl Karayolunun Bilaloğlu mevkiinde 28 er ve 3 siville birlikte şehit edilmiştir. Adı, Edirne ili Havsa ilçesinde çok programlı bir liseye ve bir sokağa verilmiştir.

Şehit Öğretmen Serkan Akyaz

"1977 yılında Kırıkkale'de doğdu. 4 yıl Bingöl'de matematik öğretmenliği yaptı. 1 Mayıs 2003'te Çeltiksuyu YİBO'da pansiyon nöbetçiliği yaparken öğrencilerini tahliye esnasında  84 öğrencisi ile beraber enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.  Adı, Bingöl ili Serkan Akyaz ilkokuluna verildi.

Necmettin Yılmaz

Şanlıurfa Siverek'in Çiftçibaşı Mahallesi'nde öğretmenlik yaptıktan sonra yaz tatilinde memleketi Gümüşhane'ye dönerken Tunceli-Pülümür karayolunda 16 Haziran tarihinde aracı yakılarak kaçırılıp şehit edilen Necmettin Yılmaz'ın adı, görev yaptığı ilkokula verilmişti.

Şenay Aybüke Yalçın

Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın her Öğretmenler Günü'nde unutulmayarak adı yaşatılıyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesinden (NEÜ) geçen yıl mezun olan ve Batman'daki terör saldırısında şehit düşen Yalçın'ın ismi, öğrenim gördüğü Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'ndeki orkestra salonuna verildi. Şehit öğretmenin kemanı da ailesi tarafından adının verildiği orkestra salonuna bağışlandı.

31-05-2023

Yayın: 31.05.2023 - Güncelleme: 05.12.2023 09:22 - Görüntülenme: 199