YOZGAT / ŞEFAATLİ - ŞEFAATLİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Şbt

2023-2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI YAPILDI.GÜZEL BİR EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMİ GEÇMESİ İÇİN İYİ DİLEK VE TEMENNİLERDE BULUNULDU.

Şbt

OKULUMUZ ''VAKTİ KUŞANMAK ETKİNLİKLERİ'' KAPSAMINDA UYGULANAN '' NAMAZ ZİNCİRİ'' YARIŞMASINDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERLE ÖĞLEN YEMEĞİNE GİDİLDİ.

Ara

'' GENÇ NİDA KURAN'I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA İL GENELİNDE 2. OLARAK DERECEYE GİREN 5-A SINIFI ÖĞRENCİMİZ ZEYNEP HİFA ÇETİN' İ TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.DANIŞMAN ÖĞRETMENİMİZ RABİA TAŞKIN' A TEŞEKKÜR EDERİZ. DERECEYE GİREN KIZIMIZA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BAŞTA OLMAK ÜZERE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ ,İLÇE MÜFTÜMÜZ VE İLÇE VAİZİMİZDE HEDİYELERİNİ TAKDİM EDEREK ÖĞRENCİMİZİ TEBRİK ETMİŞLERDİR. KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

OKULUMUZDA  FİLİSTİN HALKINA AYRDIM EETMEK İÇİN BAĞIŞ KAMPANYASI DÜZENLENMİŞTİR. KATILIP YARDIM EDEN BÜTÜN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

Yerli Malı Haftası Ne Zaman?

Yerli Malı Haftası, Türkiye'de 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Yerli Malı Haftası Nedir?

Yerli Malı Haftası'nın kökeni, I. Dünya Savaşı sonrasına dayanmaktadır. Savaşın ardından yaşanan ekonomik darboğaz, Türkiye'yi dışa bağımlı hale getirmişti. Bu duruma karşı önlem almak amacıyla, dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından 1923 yılında "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" adıyla bir hafta ilan edildi. Bu hafta, halka yerli malları tüketmeleri ve milli ekonomiyi güçlendirmeleri çağrısı yapıldı.

Yerli Malı Haftası, o günden beri Türkiye'de her yıl kutlanmaktadır. Bu haftada okullarda ve çeşitli etkinliklerle yerli malların önemi anlatılır. Öğrencilere yerli malları tüketmenin milli ekonomiye katkıları konusunda bilgiler verilir.

Yerli Malı Haftası'nın Amacı

• Yerli malların tüketimini teşvik etmek
  • Milli ekonomiyi güçlendirmek
  • Toplumsal tutum bilincini oluşturmak
  • Türk milletinin milli ve manevi değerlerini korumak
  • Yerli Malı Haftası, Türkiye'de milli ekonominin güçlendirilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşturulması açısından önemli bir haftadır.

Ara

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ OKULUMUZDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLERLE KUTLADIK. AYRICA İLÇEMİZ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN DÜZENLEDİĞİ İLÇE ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMINA KATILIM SAĞLADIK. BU GÜZEL PROGRAMI HAZIRLAYAN ,EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

'' Vakti Kuşanmak '' etkinlikleri kapsamında okulumuz 5.sınıf öğrencileri ile caminin bölümleri ve cami adabı konularını işlemek üzere ilçemiz camilerinden Yeşilyurt Camine ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Ara

'' Vakti Kuşanmak '' etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere namaz alışkanlığı kazandırmak ve dikkatini çekmek amacıyla okulumuzda '' Acaba Ben Hangisiyim ?'' panosu hazırlanmıştır.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk' ün , 85 yıl önce 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda saat dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım gününde, okulumuzda düzenlenen programla Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük bir minnetle ve saygıyla anılıyoruz.

Kas

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI OKULUMUZ VE İLÇEMİZDE DÜZENLENEN ÇEŞİTLİ ETKİNLİK VE PROGRAMLARLA COŞKU İLE KUTLANDI.

AYRICA İLÇEMİZ CUMHURİYET KOŞUSUNDA ÖĞRENCİLERİMİZDEN KADRİYE NİSA TAN 1. OLMUŞTUR.

Kas

İlçemiz Diyanet Gençlik ile Yürütülen Program Kapsamında Okulumuzda Diyanet Gençlik Görevlilerince Belirlenen Günlerde Etkinlikler Yapılıyor.

Çeşitli yarışmalar, etkinlikler  yapılyor ve etkinlik  sonucunda ödül veriliyor.

Ekm

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ İLE ŞEFAATLİ DİYANET GENÇLİĞE ZİYARET ETTİK. MİSAFİR PERVERLİKLERİ İÇİN KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ekm

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE İLÇEMİZ EMNİYET PERSONELİ TARAFINDAN TARFİK İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ YAPILDI.

Ekm

OKULUMUZDA MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI HAZIRLANAN PROGRAMLA KUTLANDI. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.